OVER ONS

HOOFD LEGER – HART VOLLER

Wij zijn Jacco en Jojanneke, beiden in de 40. We zijn acht jaar samen, getrouwd en we hebben twee kinderen. Kate en Noah.

We zijn lekker eigenwijs en vinden het heerlijk om onszelf te zijn. We zijn anders dan anderen en vinden het leuk dat alle anderen ook weer zo anders zijn. Jacco kan erg lekker koken en Jojanneke is een kei in het creëren van gezelligheid. Twee herbergiers, die graag een diepgaand gesprek bij een haardvuur aangaan.

In 2020 zijn we De geschilde aardappel begonnen. We hebben daarvoor jarenlang als bedrijfskundige en als techneut in het bedrijfsleven gewerkt. We hebben de overstap naar een onderneming gemaakt omdat we onze passie willen volgen. Hoofd klein beetje leger, hart veel voller.

Oeroude sfeer

In De geschilde aardappel creëren we een thuisgevoel. Pelletkachels, oude balken, paarden, lekker eten, alles draagt daar aan bij. De oeroude sfeer van gezelligheid geeft rust, waardoor goede gesprekken en nieuwe ideeën de ruimte krijgen.

Een van onze toekomstplannen is om deze beleving verder uit te breiden. Daarom werken we aan de ontwikkeling van verschillende workshops zoals story-telling en moestuinieren. Dit doen we graag met andere mensen. Ben jij een verhalenverteller, tuinier of luister je gewoon graag naar een mooi verhaal en lijkt het je leuk om deze workshops met ons op te zetten, dan horen we graag van je.

Duurzaam

Een van onze dromen is duurzaam ondernemen. We doen dat onder andere door energie-zuinige gebouwen en apparaten, het hergebruiken van warmte en gebruik te maken van korte voedselketens. In de komende jaren willen we een methode ontwikkelen om het afval uit het restaurant te verwerken tot mooie meubels.

Ook hiervan willen we graag workshops maken in samenwerking. Heb je goede ideeën over duurzaamheid, ben jij een ambachtsman of -vrouw of wil je dit graag leren, dan ben je van harte welkom.

 Omgeving

Wij zijn gevestigd aan de rand van Zwartsluis met uitzicht op natuurgebied de Wieden. We wonen hier zelf ook en genieten nog elke dag van deze plek.

Je kunt het natuurgebied te voet of op de fiets ontdekken, maar vooral met een boot. Wij zijn gastheer en gastvrouw van de Wieden en dat betekent dat we alles kunnen vertellen over de historie, de huidige flora en fauna en de mooiste plekjes. Dit doen we samen met Natuurmonumenten.

In de winter is Zwartsluis de thuishaven van traditionele zeilschepen, “de bruine vloot”. Zij liggen dan aangemeerd in de oude haven om te overwinteren. ’s Avonds doen zij de lampjes in de masten aan, prachtig gezicht. De rondvaartboot vaart gewoon. Zij hebben een kacheltje aan boord. En als het vriest kun je urenlang schaatsen. Op het ijs, en natuurlijk bij ons, kun je warme chocomelk drinken.

Vriendelijke groet en graag tot ziens! Jacco en Jojanneke