OVER ONS

HOOFD LEGER – HART VOLLER

Wij zijn Jacco en Jojanneke, beiden rond de 50. We zijn elf jaar samen, getrouwd en we hebben twee kinderen. Kate en Noah.

We zijn lekker eigenwijs en vinden het heerlijk om onszelf te zijn. We zijn anders dan anderen en vinden het leuk dat alle anderen ook weer zo anders zijn. Jacco kan erg lekker koken en Jojanneke is een kei in het creëren van gezelligheid. Twee herbergiers, die graag een diepgaand gesprek bij een haardvuur aangaan.

In 2020 zijn we De geschilde aardappel begonnen. We hebben daarvoor jarenlang als bedrijfskundige en als techneut in het bedrijfsleven gewerkt. We hebben de overstap naar een onderneming gemaakt omdat we onze passie willen volgen. Hoofd klein beetje leger, hart veel voller.

OEROUDE SFEER

In De geschilde aardappel creëren we een thuisgevoel. Pelletkachels, oude balken, paarden, lekker eten, alles draagt daar aan bij. De oeroude sfeer van gezelligheid geeft rust, waardoor goede gesprekken en nieuwe ideeën de ruimte krijgen.

DUURZAAM

Een van onze dromen is duurzaam ondernemen. We doen dat onder andere door lokaal te kopen. De aardappelen komen bijvoorbeeld van een boerderij vlak in de buurt. Wij schillen en snijden de aardappelen zelf en bakken ze in pure olie zonder enige toevoeging. In deze keten komt geen vrachtwagen, vrieshuis of plastic zak voor.

 De Halloumi komt van de familie Boxum uit Genemuiden en binnenkort hebben we zongedroogde tomaatjes van Philadelphia uit IJsselmuiden en zelfgebrouwen bier van Bierbrouwerij Veen en Turf. De meeste van deze bedrijven verkopen hun spullen ook in eigen winkeltjes. Ontzettend lekker en zeer duurzaam.

Duurzaam komt ook tot uiting in onze activiteiten. De activiteiten zijn zonder motoren. We hopen iedereen te laten genieten van de prachtige natuur zonder deze te verstoren en zonder afval.

 OMGEVING

Wij zijn gevestigd aan de rand van Zwartsluis met uitzicht op natuurgebied de Wieden. We wonen hier zelf ook en genieten nog elke dag van deze plek.

Je kunt het natuurgebied te voet of op de fiets ontdekken, maar vooral met een boot. Wij zijn gastheer en gastvrouw van de Wieden en dat betekent dat we alles kunnen vertellen over de historie, de huidige flora en fauna en de mooiste plekjes. Dit doen we samen met Natuurmonumenten.

In de winter is Zwartsluis de thuishaven van traditionele zeilschepen, “de bruine vloot”. Zij liggen dan aangemeerd in de oude haven om te overwinteren. ’s Avonds doen zij de lampjes in de masten aan, prachtig gezicht. De rondvaartboot vaart gewoon. Zij hebben een kacheltje aan boord. En als het vriest kun je urenlang schaatsen. Op het ijs, en natuurlijk bij ons, kun je warme chocomelk drinken.

VRIENDELIJKE GROET EN GRAAG TOT ZIENS! Jacco en Jojanneke

Winkelmandje