LASERGAMEN

VOOR DE NELSON MANDELASCHOOL

PROJECT

Stichting Teel Yooba Nederland verzorgt jaarlijks 100 studiebeurzen voor kinderen, die anders op straat zouden komen te staan. Voor 25 euro krijgt een kind:
– Een jaar schoolgeld
– Studieboeken
– Iedere dag een warme maaltijd
Het geld wordt opgehaald in Nederland en gaat rechtstreeks naar de kinderen in Burkina Faso. Er wordt samengewerkt met onder andere de stichting Teel Yooba Burkina Faso en de Nelson Mandela school.
Van September 2022 tot September 2023 is Stichting Teel Yooba het project van 2e/3e wereldprojecten van Gemeente Zwartewaterland

UW TEAMUITJES VAN 2023

Blinker events en De geschilde aardappel organiseren in het voorjaar van 2023 teamuitjes voor bedrijven. Deze uitjes kunt u kopen. Het is in Zwartewaterland en de opbrengst gaat naar de kinderen in Burkina Faso.  
Het zijn laagdrempelige middagen met een sfeer waar u U tegen zegt. De uitjes wordt uitgelicht in het komende blok. Er zijn veel mogelijkheden voor een programma op maat. Vraag gerust een gesprek aan met ons (Brenda van Blinker Events en Jojanneke van De geschilde aardappel). We komen graag langs om samen met u te brainstormen over uw ideeën of alternatieve ideeën. We denken vaak vanuit een onverwachte creatieve hoek.

Brenda | info@blinkerevents.nl | 06 53529217
Jojanneke | info@degescjhildeaardappel.nl | 06 42319095 

DE TEAMUITJES UITGELICHT

In de tuin waar geen stoelen maar boomstronken zijn brandt een groot vuur. Zittend bij het vuur maken jullie op spiesen brood, paprika en mais klaar. Met lekkere kruiden en salades erbij smaakt het magisch en puur. Op de achtergrond klinkt het gitaargeluid van een live band. U kunt de hele dag blijven zitten, maar u kunt ook meedoen met allerlei activiteiten, zoals een speurtocht, haardgesprekken in de paardenstal of lasergamen.

De speurtocht is ontzettend lachen, want tijdens de wandeling gaat u de babbelbox doen. Iedereen beantwoord vragen als: “Wanneer heeft u voor het laatst kattenkwaad uitgehaald?”. U loopt door de prachtige natuur van de wieden met meertjes, rietvelden en grote vogels.

Wanneer u kiest voor het haardgesprek krijgt u een verhaal over cowboys en indianen te horen. In de paardenstal ruikt het naar hooi en hout. U waant zich op een ranch midden in de prairie van Arizona. Dit zet aan tot gesprekken over dingen die u misschien nog niet eerder hebt gehoord van uw collega’s.

Lasergamen is gewoon leuk. Er komt namelijk bij iedereen een beetje oerdrift boven. Sluipen, verstoppen, niet gezien worden, vluchten en aanvallen. Hersendelen die u nooit gebruikt worden geactiveerd. Pittig ook dat ploeteren door het mulle zand van de paardenbak.

Er zijn nog veel meer activiteiten mogelijk, we stemmen graag af op uw bedrijf en uw wensen. Aangezien het dichtbij in Zwartewaterland wordt georganiseerd, is het een tip om met de rondvaartboot te worden opgehaald en gebracht.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Het is een dagdeel op of vanuit De geschilde aardappel in Zwartsluis. Teams uit het bedrijfsleven kunnen een afspraak maken over de datum. Op feestdagen en van het voorjaar van 2023 worden er ook van dit soort dagen georganiseerd. Hiervoor kunnen mensen individueel inschrijven.

De kosten zijn afhankelijk van het programma en de wensen voor het eten. In basis is het 20 tot 40 euro per persoon, maar als er een rondvaartboot of een uitgebreid diner bijkomt kan het anders worden.

U kunt qua eten kiezen uit:
– Een patatje en een drankje;
– Een lopend buffet met de lekkerste patat van Nederland, salades, lokale lekkernijen, kazen en brood, mais en paprika voor het houtvuur;
– Een variant hier tussen in.

Het geld gaat naar de stichting Teel Yooba, dat vanaf 1 september 2022 tot 1 september 2023 het 2e/3e wereldproject is van Gemeente Zwartewaterland. Het is ook mogelijk om dit project te sponsoren. U kunt tegen betaling reclame maken. U kunt fruit of patat sponsoren. Of u kunt gewoon doneren. 

MEER OVER DE STICHTING

De hoofdstad van Burkina Faso is Ouagadougou. In Ouagadougou ligt een wijk Teel Yooba. In deze wijk is de Nelson Mandelaschool gevestigd. Op de Nelson Mandelaschool zitten 1200 leerlingen. Er zijn 20 leraren en leraressen. De klassen zijn gemiddeld dus 60 kinderen groot. Er wordt nog geschreven op leitjes. Dit betekent dat het kindje nooit eens een tekening of werk mee naar huis kan nemen.
In de wijk Teel Yooba is een stichting actief, Teel Yooba Burkina Faso. Als sinds jaar en dag werken mensen samen om kinderen, die niet naar school kunnen een beurs te geven. Op deze manier lukt het toch. De namen van de kinderen komen van de directie van de Nelson Mandelaschool. De beurzen worden jaarlijks uitgereikt aan de kinderen tijdens een festival voordat de school begint. Hier zijn naast de stichting en de school ook altijd de burgermeester en de minister van onderwijs aanwezig. Het festival zelf kan ook weer voor inkomsten zorgen.

Een groep Nederlanders reist met zeer grote regelmaat af naar Burkina Faso voor het werk. Zij kwamen in contact met deze stichting. Teel Yooba Burkina Faso vroeg hen op een gegeven moment of zij wilden helpen. Het antwoord was ja en zo is Stichting Teel Yooba Nederland opgericht. Het doel van de stichting is geld inzamelen in Nederland en dit doneren aan de school en de stichting in Burkina Faso. Het gaat heel rechtstreeks met veel persoonlijk contact, vandaar dat we weten dat het geld direct naar de kinderen gaat.
Stichting Teel Yooba Nederland haalt geld in Nederland op door middel van allerlei soorten activiteiten. Dit project teamuitjes is daar een voorbeeld van. Er worden ook Afrikaanse tasjes, kussentjes en pannenlappen verkocht. Deze worden gemaakt door stichting La Femme in Burkina Faso. Op deze manier helpt stichting Teel Yooba Nederland ook deze groep fantastische mensen.

Winkelmandje