ACTIVITEITEN

NATUUR – HOUTVUURTJE – GITAAR

Wil je een kinderfeest, een familiefeest of een teamuitje organiseren? Bij De geschilde aardappel zijn er veel mogelijkheden. Je kunt gebruik maken van de ruimte op de eerste verdieping van de boerderij, ons gezellige buitenterras en natuurlijk de prachtige omgeving. Wij verzorgen je dag van kop tot staart. Van het welkomsdrankje tot het afscheid, je gasten zullen zich thuis voelen en terugkijken op een heerlijke dag in een gezellige, ongedwongen en heerlijk natuurlijke sfeer. 
We gaan graag met je in gesprek om voor jouw gezelschap de perfecte lunch, diner, barbecue of borrel samen te stellen. Kijk alvast op onze menukaart voor inspiratie.

Wil je jullie dag aanvullen met een leuke activiteit? Ook dat kan. We organiseren activiteiten in het National Park De Wieden. Met de familie zonsondergang bekijken vanaf een authentiek schip, met je vrienden vlotten bouwen en hierop varen of met je team suppen. In overleg stellen we graag een prachtig programma samen. Hieronder vind je een greep uit de mogelijkheden.

 

VAREN OP EEN KLIPPER OF EEN PUNTER

Zwartsluis is een van de toegangspoorten van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. In dit prachtige gebied zijn meren, slootjes en rietvelden. Vroeger werd het gesneden riet vervoerd op punters. Tijdens deze vaartocht ga je het gebied op traditionele schepen te ontdekken. Schipper en eigenaar Menno neemt jullie mee op zijn punter of klipper naar de allermooiste plekjes waar je te voet niet komt. 

VAREN MET DE RONDVAARTBOOT

Schipper en eigenaar Ferdinant neemt je graag mee op zijn rondvaartboot door Nationaal Park Weerribben-Wieden. Hij laat je niet alleen de mooiste plekjes van dit unieke natuurgebied zien, maar kan je met je gezelschap ook meenemen langs de drie waterwerken van Zwartsluis. De oudste is de Swarte Sluis en de nieuwste is gemaal Zedemuden. Dit gemaal is het op een na grootste van Nederland. Tijdens de vaart vertelt Ferdinant jullie alles over zowel het watersysteem als het natuurgebied. 

PUZZELTOCHT DOOR DE WIEDEN

Vanuit De geschilde aardappel kun je prachtige wandelingen maken langs de rand van de Wieden. Het gebied is in herontwikkeling en wordt speciaal ingericht voor moerasvogels. Er leven al grote kolonies vogels en als je stil bent zie je aan het eind van de dag zeker de reetjes grazen. Tijdens de puzzeltocht krijg je vragen mee. De vragen gaan over het natuurgebied, over aardappelen of het zijn babbelbox vragen als: wanneer trok u de stoute schoenen aan? Natuurlijk kun je er persoonlijke vragen aan toe voegen. Voor teams kunnen dit ook vragen over jullie onderneming of toekomstvisie zijn. 

OUTDOOR KOKEN

Wil je eens heel anders koken? Bij ons kun je koken op open vuur en barbecues of in hooikisten, tajines en Dutch ovens. Als er voldoende voorraad is in onze moestuin, beginnen we het outdoor koken met het zelf oogsten van de groenten. Ondertussen geven we jullie uitleg over de natuur, lokaal te kopen ingrediënten, recepten en alternatieve bereidingswijzen. Deze activiteit is goed te combineren met andere activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld starten met het maken van soep, die langzaam gaart in de hooikist terwijl jullie door de Wieden wandelen. Kom je moe en hongerig ’thuis’ dan is de soep klaar. Voor de kinderen hebben we een foodart-programma. Maak zelf de mooiste monstertjes en spookjes, om op te vreten!

 

PAARDRIJDEN OF KNUFFELEN

Knuffelen met Roosje en Bella of rijden op Fin en Vamora is garantie voor glimlachen van oor tot oor. Alle paarden op de boerderij zijn knuffels eerste klas. Jojanneke blijft bij jullie en leert jullie hoe je omgaat met paarden en pony’s en de beginselen van het rijden. Het is voor jong en oud. Dus vaders en moeders, ooms en tantes kunnen ook even knuffelen of een stukje rijden. Voor teamuitjes is er een leuke workshop natural horsemanship.

FIETS OF AUTOROUTE

Ontdek de prachtige omgeving van Zwartsluis aan de hand van een uitgestippelde route. Je ziet de grote meren van het Nationaal Park, de bruggetjes van Belt Schutsloot, het laarzenpad in Belt Schutsloot en de drie waterwerken van Zwartsluis. De route is voorzien van leuke feitjes en boeiende weetjes. Je krijgt de route op papier of digitaal. Er staat aangegeven wat je in google-maps moet invoeren. Laad je telefoon (en je fiets) op voor vertrek! De auto route is met eigen vervoer. Voor de fietsroute kun je je eigen fiets gebruiken of een (elektrische) fiets huren. 

VLOTTEN BOUWEN

In een weiland naast de Wieden of naast het Meppelerdiep liggen onderdelen voor jullie klaar. Als jullie slim bouwen kan dit een stevig vlot worden waarmee jullie samen het water op kunnen, maar het is een uitdaging! De constructie moet op de juiste manier in elkaar gezet worden, waarbij jullie goede knopen moeten leggen en goed moeten overleggen en samenwerken. Als jullie klaar zijn gaat het vlot het water in en jullie erop …. of ook het water in? Kinderen helpen we een handje. Ga je een vlot bouwen als teambuilding? Dan krijgen jullie alleen een werkinstructie en mogen jullie het samen oplossen. Succes! 

SUPPEN

Vanuit Zwartsluis kun je suppend de Wieden in. Gezellig, spannend, sportief en je geniet vol op van de prachtige natuur. Je krijgt een route mee en ziet de mooiste meren en kleine slootjes. Het is mogelijk om jullie met de watertaxi (Sluuspoortje 1) van De geschilde aardappel naar de sups te brengen en weer terug.

WORKSHOPS

Er zijn verschillende workshops, die je bij ons kunt doen. Bijvoorbeeld story telling, dansen, djambee, natural horsemanship, of professioneel filmpjes maken met je smartphone. Deze worden gegeven door getalenteerde ervaren workshopleiders. Leuk en leerzaam tegelijk. Er zijn nog meer mogelijkheden. Vraag er vooral naar. 

 

Shopping Basket